Dag Gerrigje; een klein sprookje over de dood

Op de uitvaart van mijn lief Gerrie Viveen heb ik een sprookje verteld. ‘Doe daar maar wat mee,’ lieten enkele aanwezigen en anderen die de live-stream hadden gezien mij weten. Bij deze!

‘Wie ben jij,’ vroeg Gerrigje aan de man in de donkere pandjesjas.
‘Ik..,’ zei de Dood, ‘ik ben de Dood.
‘Heet je echt zo? Wat ongezellig!’
‘Nee hoor, ik ben jouw grote vriend. Ze noemen mij wel eens de Helper, maar ook vaak Boeman, de Boze Wolf, of zelfs Spelbreker. Dat laatste is natuurlijk onzin, want ik heb de regels niet zelf gemaakt. Voor jou ben ik gewoon de Dood.’
‘Maar wat kom je dan doen?’
‘Ik kom je halen, ‘ zei de Dood.

Een speciale uitgave, geïllustreerd met werk van Gerrie, in de vorm van een bijzonder uitvouwboekje in een stevig, maar eenvoudig kartonnen doosje. Het boekje kost € 9,95 (excl. verzendkosten). Via deze link is het vouwboekje in het doosje direct te bestellen, want soms kan iets kleins jezelf, maar ook anderen troost bieden.

De verzendkosten krijg je van Paganellus Minor terug in de vorm van postzegels, opdat je ook weer eens een brief of kaartje stuurt naar iemand die al een tijdje van je netvlies was verdwenen. Na de bestelling zit het boekje met een paar dagen in je brievenbus.